Tämän hetkinen tärkein projektini on kastemekko tulevalle kummilapselle. Siskon laskettu aika on 6.2., joten ei kauaa enää mene niin kummipoika on maailmassa. Sisko pyysi, josko kastemekon neuloisin lapselle ja samaa kastemekkoa voisi sitten käyttää myös tulevilla hänen lapsillaan sekä minun lapsillani. Kastemekossa käytän lankana Novitan valkoista Kotiväkea, puikot koko 2,5. Kastemekko on sen verta hyvällä mallilla, että puuttuu enää hihat, kaulus ja saumojen ompelu. Hieman peloissani olen siitä, osaanko smokkipoimutusta tehdä, kun en koskaan ennen ole tehnyt.

 

Koska kastemekko on noin hyvällä mallilla, innostuin viimein aloittamaan kaverin pyytämät sukat. Eilen käytiin ostamassa Novitan Puro -lankaa, värinä Jäätynyt karpalo. Nämä sukat on nyt ensimmäinen neulomukseni kyseistä langasta enkä voi muuta sanoa kuin IHANAA lankaa. Pakko on jossain vaiheessa tehdä itellekin samasta langasta sukat, mutta ehkä jostain eri sävystä. Nämä kaverin sukat aloitin siis eilen illalla, nyt on kantalappu menossa ensimmäisessä sukassa. Ja tosiaan, käytän puikkokokoa 3,5.

 

Tekee ihan hyvää tuo tauko kastemekosta ja neuloa jotain muuta. Sen verran iso projekti kuitenkin. Pakko myöntää, et sen kanssa alkutaipaleella valtas todellakin välillä epätoivo, mutta hyvällä mallillahan se nyt on.

 

Kuvia pistelen sit valmiista töistä. :)